1 Юни, 2024 10:05 3 748 6

Рецепта на деня: Хрупкав черноморски сафрид

  • сафрид-
  • риба-
  • пържена риба-
  • какво да сготвя

Идеален с чашка ледено узо

Рецепта на деня: Хрупкав черноморски сафрид - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • сафрид - 500 г;
  • сол;
  • брашно - 1 ч.ч.;
  • олио - за пържене;
  • магданоз;
  • лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства от вътрешности и се измива добре на течаща вода. Оставя се в тава, леко наклонена да се отцеди и се поръсва със смляна морска сол.

В чиния сипвате брашното, в тиган се загрява олио. Рибата се овалва в брашно, изтупва се леко излишното да падне и се пържи в загрято олио от двете страни до златисто.

Сервирате порция сафрид, поръсен с лимонов сок и магданоз, а гарнитура може да се направи от варени картофи и пържени тиквички, пише ezine.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо поп

    4 4 Отговор
    По добре след като ги оваляме в брашнто да ги топнем в студена вода за секунда и после да пържим , така се запазва олиото.
  • 2 Мое мнение,

    7 3 Отговор
    с царевично брашно става много вкусен.

    Коментиран от #4

  • 3 Иве

    1 1 Отговор
    Дано да са направили!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сменете рибата

    1 1 Отговор
    с изчистена такава,например скумрия без глава/рибата мирише от главата😊/,може да я печете върху тава намазана с олио и поръсена с брашно и полята с олио около 40мин.,не стойте диван ча праз на пържена риба в тиган.Без тигани!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.