Необходими продукти:
- 500 г картофи;
- 2 моркова;
- 1 глава лук;
- 3-4 скилидки чесън;
- 1 кубче зеленчуков бульон;
- сол и черен пипер на вкус;
- олио (или краве масло);
- 500 мл прясно мляко;
- заквасена сметана;
- 200 г бекон;
- 4 филии хляб.
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се варят, заедно със зеленчуковия бульон, сол, черен пипер и мазнина, докато омекнат.
Сварените зеленчуци се изваждат и се пасират с част от бульона и прясното мляко, до получаване на желаната гъстота на крем супата.
Беконът се нарязва във форма по желание (на лентички или на кубчета) и се запържва.
Хлябът се нарязва на кубчета, по желание се овкусява с лют червен пипер и се запържва в тигана с мазнината от бекона.
Крем супата се сервира с лъжица заквасена сметана, поръсена с бекон и крутони, пише bonapeti.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хасан
10:15 13.06.2024