Необходими продукти:
- краве масло - 90 г;
- вода - 150 мл;
- сметана 30% - 50 мл;
- сол - щипка;
- брашно - 90 г;
- яйца - 2 бр.;
- твърдо сирене - 80 г (настъргано).
Начин на приготвяне:
Сложете в тенджера водата, сметаната, маслото и солта.
След като маслото се стопи и сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото за сиренките да изстине.
Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.
Добавете 60 г твърдо сирене, разбъркайте, покрийте с фолио и приберете в хладилника за 20-30 минути.
След това с лъжица и с ръце оформете топчета (около 15 бр.), подредете сиренките в тава, покрита с хартия за печене, и ги поръсете с останалото сирене.
Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 минути, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
10:10 18.02.2025
2 Пич
10:15 18.02.2025
3 Въпрос
11:02 18.02.2025