Рецепта на деня: Крехки свински пържоли под шуба

21 Февруари, 2025 10:05 1 350 18

  • пържоли-
  • свинска плешка-
  • под шуба-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Ястие, подходящо за гости

Рецепта на деня: Крехки свински пържоли под шуба - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • свинска плешка - 1.5 кг;
  • майонеза - 200 г;
  • топено сирене - 6 триъгълника;
  • гъби - 400 г;
  • лук - 2 глави;
  • кашкавал - 150 г;
  • 1 яйце;
  • олио - 3 с.л.;
  • сол - на вкус;
  • черен пипер - на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете свинската плешка. Направете разрези по диагоналите, така че да се получат ромбове и овкусете със сол и черен пипер.

Сложете хартия за печене върху тавата и поставете пържолите в нея.

Ако са по-големи триъгълниците с топено сирене, ги срежете на две равни части.

Намажете топеното сирене върху пържолите. Запържете лука и гъбите с малко олио, сол и черен пипер за около 10 минути на тиган.

Сложете гъбите и лука на пържолите. Смесете и разбъркайте майонезата, настърганият кашкавал, едно яйце, сол, черен пипер и сложете сместа върху пържолите.

Печете пържолите във фурната за 30 минути на 200°C или до зачервяване, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хм....?

    8 5 Отговор
    Какви са тия пържоли дето се изпичат за 30 минути?

    Коментиран от #4

  • 2 ИВАН

    6 6 Отговор
    Тая шуба, кой може да си я позволи, като гледам продуктите - представям си колко ли може да струва всичко това.
  • 3 2-3 кила вкусна манджа е много

    0 6 Отговор
    с хляб , салата, напитка и е още по много . но много добра рецепта . бг кухнята е по добра от сръбската . плескавица или плешка на фурна . как да избереме . подправеното месо е много вкусно . носи ароматите и е мазно и вкусно . а мазната плескавица е подобно месо , но без другите продукти . значи по бедно . плескавицата не е пържола . а от кайма и на скара .

    Коментиран от #15

  • 4 Ти си

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хм....?":

    Може да се изпекат и за пи-мало ако са нарязани като за скалопини !
    Аз например пека 2 см дебели вратни пържоли в тиган за 6 минути ....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Механик

    5 7 Отговор
    Аз няма ли вътре киноа рукола и чери домати, това изобщо го нямам за ядене.
    п.п.
    А манджите "под шуба" са традиционни руски ястия. Та в тоя ред почвам да си мисля, че гледате и четете забранени и неполиткоректни руски материали.
    Ууууууу! Дуууууу! Вук!

    Коментиран от #13, #17

  • 9 Архимандрисандрит Бибиян

    2 6 Отговор
    Венето че я земеме у Барцилона,да ни зготви туй специялитетче! Ма да се разбереме: само по забрадка и престилка од талията надоле! Друго не да не фръчат косми у манжата.
  • 10 Акула

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "гробар":

    не си вред
  • 11 Булдог

    2 3 Отговор
    Под ,,шуба", а защо не под ,,габина"
  • 12 Акула

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гробар":

    не си в ред
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Стига с тия гости

    3 2 Отговор
    Ако няма гости не готовите ли? Рецептата може би е хубава, но за вече термичнообработени(задушени, изпържени) пържоли. За 30мин кашкавалът ще се стопи, но месо от плешка няма как да се готви.

    Коментиран от #16

  • 15 Про стачка

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "2-3 кила вкусна манджа е много":

    Немога да разбера какъв проблем точно имаш ? Начин на изразяване , подреждане на мислите или неразбиране на написаното?
  • 16 Евро Пейка

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Стига с тия гости":

    Прочети пост 4 , човека ти го е обяснил !
  • 17 До Механичния

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Баба ти все киноа, рукола и чери домати е яла!
  • 18 Ухааа

    0 1 Отговор
    Вено, пак ли готвиш на? Да не заряза секса? Я са стегни!