Необходими продукти:
- свинска мас - 1 ч.ч.;
- пудра захар - 1 ч.ч.;
- брашно - 2 ч.ч.;
- орехи - 300 г (смлени);
- пудра захар - за овалване.
Начин на приготвяне:
Към меката мас се добавят пудрата захар, брашното и орехите и се омесва първо с лъжица, а след това с ръка.
Готовото тесто за масленките се покрива и се оставя в хладилник за 20-30 минути.
Оформят се топчета колкото орех и се поставят в тава върху хартия за печене.
Пекат се ореховите сладки в предварително загрята фурна на 180 °C за 15-20 минути или до готовност.
След като изстинат, се овалват в пудра захар снежни топки с мас и орехи, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 снежана антова
10:19 19.02.2025
2 123456
10:26 19.02.2025
3 Бат Бойко
10:29 19.02.2025
4 интересно
11:01 19.02.2025
5 Снежанка
11:07 19.02.2025