19 Юни, 2024 10:05 1 443 1

Рецепта на деня: Нихари - пикантна телешка (агнешка) яхния от източната кухня

  • нихари-
  • яхния-
  • месо-
  • пакистан-
  • какво да сготвя

Изключително популярно национално ястие в Пакистан, което местните ядат за закуска

Рецепта на деня: Нихари - пикантна телешка (агнешка) яхния от източната кухня - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко или агнешко месо с кости;
  • 3 глави лук;
  • 2 с.л. брашно;
  • малко парче сух джинджифил, 1 пръчица канела, 2 малки бели кардамомови зърна, 2 дафинови листа, 2 ч.л. гарам масала, 1 ч.л. червен пипер, 1 щипкa индийско орехче, 1/2 ч.л. куркума, сол;
  • 2 с.л. резене;
  • по 1 с.л. чеснова и джинджифилова паста;
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко;
  • 1/2 ч.ч. разтопено масло, гхий или олио.

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото, добавете нарязания на полумесеци лук и пържете до златисто. Когато лукът е готов, го извадете и отцедете на кухненска кърпа.

В същата мазнина запържете месото с гарам масалата, млякото, джинджифиловата и чеснова паста, солта, лютия пипер, дафиновите листа, канелата и куркумата. Добавете индийското орехче, кардамома и резенето.

Разбъркайте, добавете достатъчно вода да покрие месото и гответе на слаб огън около 2-3 часа. Когато месото е готово добавете брашното и гответе още 10 минути. Гарнирайте с листа кориандър, изпържен лук и люта чушка, пише receptite.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милионершата

    1 1 Отговор
    Венелина пише рецепти за богаташи! 1 кг агнешко…..?
    Много пари харчиш маце!