Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе;
- 400 г домати (консерва);
- 1 глава лук;
- 2 моркова;
- 2 стръка целина;
- 2 скилидки чесън;
- 1 супена лъжица зехтин;
- 1 супена лъжица доматено пюре;
- 1 чаена лъжичка риган;
- 1/2 чаена лъжичка босилек;
- Сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Нарежете месото и лука на кубчета, моркова на кръгчета, а целината на тънки филийки. Накълцайте чесъна.
В тиган със зехтин запържете месото до златисто. Добавете лука, морковите, целината и чесъна към месото. Запържете зеленчуците за 5-7 минути, докато омекнат.
Към зеленчуците добавете доматите от консерва и доматеното пюре, риган, босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте и задушете яхнията за 20-25 минути, докато сосът се сгъсти.
Сервирайте доматената пилешка яхния гореща с гарнитура по избор: ориз, паста или картофи, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Вкусно е
13:50 26.06.2024