24 Юли, 2024 10:05 1 439 4

Рецепта на деня: Солен пай с патладжани и червени чушки

  • пай-
  • патладжани-
  • червени чушки-
  • какво да сготвя

Вкусен е както топъл, така и студен

Рецепта на деня: Солен пай с патладжани и червени чушки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 г червени чушки;
  • 1 патладжан;
  • 1 глава лук;
  • 2 скилидки чесън;
  • 150 г козе сирене;
  • 8 яйца;
  • 4 с.л. брашно;
  • 1 ч.л. бакпулвер;
  • връзка пресен босилек;
  • 1/2 ч.л. сух риган;
  • черен пипер;
  • сол;
  • 50 мл. зехтин.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Обелете патладжана на ивици. Нарежете го на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете на парченца. Покрийте тава с хартия за печене. Сложете зеленчуците. Полейте ги със зехтин и ги поръсете с черен пипер, сол и риган. Печете до готовност. Охладете.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода, до златисто. Охладете.

В купа разбийте 8 яйца. Добавете натрошеното сирене, охладените лук и чесън, брашното, заедно с бакпулвера, нарязан на ситно босилек и за финал охладените печени патладжани и червени чушки. Разбъркайте всичко добре.

Покрийте дъното и стените на форма, с диаметър 24 см, със свалящ се ринг, с хартия за печене.

Излейте сместа и печете 30-40 минути, до готовност.

Поднесете топло или студено, пише vkusnoteka.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тремор

    1 8 Отговор
    Хората измират от глад по улиците, а тук предлагат рецепти с луксозни и скъпи продукти.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Козлодуй

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тремор":

    Моля всеки с Възможностите си никои не ВИ кара насила
  • 4 Дедо Ви

    1 1 Отговор
    Едно време това беше пърженица! Без яйца8бр к. сирене и с олио никакво брашно бакпулвери и зехтин. Сиренето отделно яйцата на очии всичко на ТИГАН не часове на фурна!