2 Август, 2024 10:05 1 391 1

Рецепта на деня: Кюфтенца с киноа и кашкавал

  • кюфтенца-
  • киноа-
  • кашкавал-
  • вегетарианско-
  • какво да сготвя

Вкусно вегетарианско ястие

Рецепта на деня: Кюфтенца с киноа и кашкавал - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • киноа - 200 г;
  • лук - 3 - 4 стръка пресен лук или 1/2 глава стар;
  • яйца - 1 - 2 бр.;
  • кашкавал - 100 г;
  • брашно - 70 - 80 г за овалване;
  • мащерка - 1/2 ч.л.;
  • риган - 1/2 ч.л.;
  • магданоз - 1 - 2 стръка;
  • сол;
  • олио - за пържене.

Начин на приготвяне:

Киноата се залива със студена вода в съотношение 1:2, кипва се и се вари на тих огън около 15-20 минути. Зрънцата на киноата набъбват и стават прозрачни на цвят. Сварената киноа се изплаква със студена вода и се отцежда много добре. Оставя се настрана, за да изстине.

В отделен съд се смесват подправките, ситно нарязаният лук (по желание може леко да го задушите), настъргания кашкавал и едно яйце. Добавя се киноата и продуктите се объркват до получаването на еднородна смес.

С навлажнени ръце се оформят кюфтенца от киноа с големината на орех. Ако вегетарианските кюфтенца се разпадат, може да се добави още 1 яйце към сместа за спойка.

Оформените кюфтенца с киноа и кашкавал се овалват в брашно и се изпържват от двете страни до готовност в силно загрята мазнина, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    2 1 Отговор
    Изхвърлете киноата , сложете кайма , и може и да се получат нещата !