Необходими продукти:
- скумрия - 2 броя;
- картофи - 500 г;
- праз - 1 стрък;
- лимон - 1 брой;
- зехтин - 5 супени лъжици;
- копър - 3 стръка;
- магданоз - 3 стръка;
- сол, черен и червен пипер - на вкус.
Начин на приготвяне:
Скумриите се пекат върху домакинска хартия за 30 минути, предварително посолени и подправени с лимон.
Картофите се сваряват с кората. Обелват се и се нарязват на кубчета.
Празът се реже на едро и се запържва в зехтин до готовност.
Към него се прибавят нарязаните варени картофи, подправя се със сол, черен и червен пипер.
Прави се канапе от картофи и праз.
Върху него се поставя парче скумрия и се залива със сок от лимон. Поръсва се с нарязан магданоз и копър, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Евала, Венче!
12:02 04.03.2025