Необходими продукти:
- 5-6 картофа;
- 100-120 г кашкавал;
- 100-110 г галета;
- 2 яйца;
- 3 с.л. брашно;
- сол;
- черен пипер;
- други подправки – по ваше желание;
- олио.
Начин на приготвяне:
Сварете картофите умерено, без да стават прекалено меки.
След това ги обелете и ги настържете с ренде. Разбийте яйцата и ги добавете към настърганите картофи. Сложете в сместа и брашното с подправките. Разбъркайте добре.
Кашкавала нарежете на тънки и дълги парчета, които ще послужат за „ос“ на пуричките. С мокри ръце оформете продълговати кюфтенца от приготвената смес, а вътре поставете по едно парче кашкавал.
Отъркаляйте ги в галетата, и ги изпържете в силно сгорещена мазнина, като ги обръщате от всички страни.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.