Необходими продукти:
- 500 г орзо (критарики);
- 100 мл олио;
- 1 глава кромид лук;
- 1 скилидка чесън;
- 4 домата или 425 г консервирани домати;
- 1 л пилешки или зеленчуков бульон;
- сол;
- черен пипер;
- сух риган;
- настъргано сирене Гауда или кашкавал.
Начин на приготвяне:
Запържете в сгорещена мазнина нарязания лук и пресования чесън. Когато омекнат прибавете доматите и бульона. Овкусете кипналия сос със сол, черен пипер и риган. Загрейте фурната до 180 градуса.
Изсипете орзото в йенска тава и залейте с доматения сос. Ястието се пече малко повече от половин час, като последните 10 минути се наръсва със сирене или кашкавал, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ДРТ ПРЧ
Коментиран от #2
10:18 19.03.2024
2 Въпрос с понижена трудност
До коментар #1 от "ДРТ ПРЧ":
Предпочиташ турска храна, турска музика и турски мъже?10:37 19.03.2024
3 гост
Коментиран от #7
11:28 19.03.2024
4 Читател
Отде ги намирате тез редакторки, дето не могат да напишат поне едно изречение за обяснение, какво е туй, за което дават рецепта. Аман от неграмотници!
11:45 19.03.2024
5 Ел Греко
14:15 19.03.2024
6 Ако не се
15:05 19.03.2024
7 домакин
До коментар #3 от "гост":
прав си... сипи му 200–300мл. да си спокоен................19:29 19.03.2024