Необходими продукти:
- около 1.5 кг сом;
- 5 с.л. олио;
- 1 връзка магданоз;
- 5 с.л. препечено брашно;
- 1 глава чесън;
- 1 ч.л. черен пипер;
- 1 лимон;
- 3 бр. жълтъци;
- 1.5 ч ч. бяло вино;
- сол.
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, измиваме я, отцеждаме и режем на парчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с олио и нареждаме в тава.
Заливаме с виното, покриваме и държим на студено 2 часа. През това време обръщаме рибата от двете страни.
Намазваме с олио глинен гювеч и поръсваме с препеченото брашно. Овалваме рибените парчета в брашното и ги редим в съда. Върху всяко парче поливаме с олио и виното в което сме държали рибата. Печем в силна фурна.
В купа разбиваме жълтъците, разреждаме със соса от гювеча, прибавяме ситно нарязания магданоз и сока от изцедения лимон и заливаме ястието.
Отново поставяме гювеча във фурната, печем още десетина минути.
След изваждането от фурната подправяме с пресования чесън, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ломския
10:18 05.04.2024
2 Колко точно
12:46 05.04.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Този коментар е премахнат от модератор.