7 Април, 2024 10:05 1 970 13

Рецепта на деня: Винени пуешки бутчета

  • пуешки бутчета-
  • марината-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Тайната на тези пуешки бутчета е в ароматната марината

Рецепта на деня: Винени пуешки бутчета - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 4 пуешки бутчета;
  • кисело мляко - 4 с.л.;
  • бяло вино - 100 мл;
  • черен пипер - 1/2 к.л.;
  • соев сос - 3 с.л.;
  • червен пипер - 1 ч.л.;
  • мащерка - 1 ч.л.;
  • салвия - 1 ч.л.;
  • риган - 1 ч.л.;
  • олио - 5 с.л.;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Измийте добре пуешките бутчета и ги подсушете старателно, поръсете ги със сол.

В купа смесете бялото вино с олиото и киселото мляко. Добавете соевия сос и сухите подправки.

Разбъркайте добре всички съставки за маринатата, след което намажете с нея всяко бутче.

Останалата част от маринатата излейте отгоре. Оставете пуешкото да се маринова за около час.

Прехвърлете ги в тава и покрийте с фолио, сложете да се пекат в загрята на 200 градуса фурна.

След около 2 часа махнете фолиото, за да получат бутчетата хубав загар. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, пише ezine.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази

    4 3 Отговор
    Рецепта я изпълнявам поотделно ! Бутче , вино , бутче , вино.....
  • 2 Сухи ,

    10 3 Отговор
    жилави и изгорели !

    Коментиран от #3

  • 3 Ми тъй като гледам снимката,

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сухи ,":

    чудя се дали и тавата не е прегоряла. Ама има всеядни прасета, дето не се впечатляват нито от вида, нито от вкуса и на последно място, че това изгорялото е жив канцероген.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Днес ще

    3 1 Отговор
    правя пилешки вратни пържоли! И бутчета от комар/дебел депутатски/!
  • 6 Не зная,

    4 1 Отговор
    в кого е грешката - в автора или във фотографа. Но така, като гледам снимката, ми остава горчив привкус от загоряло в устата. Няма да изпробвам рецептата. P. S. Ако мога само да отбележа, според мен готварските рецепти, които публикувате, не са ми много ОК - като продукти, като вкус и ,не на последно място, като визия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.