11 Май, 2024 10:05 3 098 6

Рецепта на деня: Крехко мариновано цяло свинско бонфиле на фурна

  • свинско месо-
  • бон филе-
  • на фурна-
  • мариновано-
  • какво да сготвя

Вкусно ястие за ценители на месото

Рецепта на деня: Крехко мариновано цяло свинско бонфиле на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 400 г свински бонфилета;
  • 2 с.л. зехтин;
  • 1 с.л. соев сос;
  • 1 с.л. кленов сироп;
  • 1 с.л. лимонов сок;
  • 1 ч.л. куркума;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 ч.л. сладък червен пипер;
  • 1 ч.л. суха мащерка;
  • лют червен пипер;
  • черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Свинските бонфилета се почистват.

Зехтинът, соевият сос, кленовият сироп и лимоновият сок се разбъркват. Добавят се стритата скилидка чесън и подправките – куркума, сладък червен пипер, лют червен пипер, черен пипер, мащерка и сол на вкус.

Месото се оставя да се маринова за поне 2 часа.

Тава се намазнява леко. Свинските бонфилета се слагат в нея. Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. След това се допича за още 5 минути – без фолио, пише 1001recepti.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злогош

    9 5 Отговор
    Хайде нема нужда да разваляне месото с американски бъркоччи ! Ние на село ядеме крехко вкусно и ароматно месо собствено производство на което не му трябват поробители и овкусители.

    Коментиран от #2

  • 2 селянин

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Злогош":

    Не знам какво правиш в твоето село, но бонфиле си виждал само в ресторанта.

    Коментиран от #3

  • 3 Злогош

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "селянин":

    От балконски селянин научих че бонфиле имало в ресторантите а аз глупака си мислех че е в прасето което колим !

    Коментиран от #6

  • 4 Хахаха

    2 3 Отговор
    Свинско с кленов сироп и торта с маскарпооооооооне.
  • 5 Това

    8 0 Отговор
    на снимката е парче свински врат и никакви 400 грама , а поне кило и половина ! Идеално месо за скара !
  • 6 ядеш

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Злогош":

    на коча 🥎🥎