С настъпването на Великден, много хора се радват на традиционното ядене на яйца. Но колко наистина е безопасно да консумираме яйца?
Според Световната здравна организация (СЗО), яйцата са един от най-хранителните продукти, богати на протеини, витамини и минерали. Те съдържат също така и холестерол, който може да бъде проблематичен за хората със сърдечно-съдови заболявания или висок холестерол.
Според СЗО, здравословното потребление на яйца е до 7 на седмица за възрастни хора. Това означава, че ако ядем по едно яйце на ден през Великденския период, няма да надхвърлим препоръчителното количество.
Важно е обаче да се отбележи, че начинът, по който яйцата се приготвят, може да влияе на тяхната безопасност. Яйцата трябва да бъдат сготвени добре, за да се предотврати рискът от зараза с бактерии като салмонела.
Също така, важно е да се избягва консумацията на яйца с разбита или повредена обвивка, тъй като това може да увеличи риска от зараза.
В заключение, яйцата са важна част от здравословното хранене, но е важно да се консумират в умерени количества и да се готвят правилно, за да се предпазим от възможни здравословни проблеми, пише dariknews.bg. Великден е прекрасно време да се насладим на традиционното ядене на яйца, но трябва да бъдем внимателни и да спазваме препоръките за безопасност.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 майко мила…
Коментиран от #8
09:59 05.05.2024
2 Трите прасета
10:09 05.05.2024
3 Евро Пейка
От къде ги намирате тия статии за идиоти и джендъри ?
10:17 05.05.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Механик
п.п.
Опааа! Ма то други няма на магазина.
11:32 05.05.2024
7 Ко речи?
11:43 05.05.2024
8 Ко речи?
До коментар #1 от "майко мила…":
Е, такива нЕма, както нЕма и велиГден.11:45 05.05.2024
9 🏴☠️🏴☠️🏴☠️
11:50 05.05.2024
10 Гергана Сотирова
02:52 06.05.2024